![]() |
Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı İç Bakla Malzemeleri
Malzemeler: 500 gr taze iç bakla 1 adet orta boy soğan 2-3 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı su tuz 3 adet küp şeker Yapılışı: 1- Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. 2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun. 2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun. 4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. 5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.