Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, çabuk

Çabuk Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çabuk Biftek



Çabuk Biftek Tarifi - Çabuk Biftek Yapılışı - Çabuk Biftek Malzemeleri

malzemeleri (4 kişilik)


* 60 gram tereyağı

* Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilinlenmiş 400-500 gram dana bifteği

* Tuz

* 1 kaşık kıyılmış maydanoz

* 1 adet limon


Çabuk biftek tarifi


1 Tereyağının yarısını büyük bir tavada üzerinde köpükler oluşuncaya kadar kızdırın Rengi sararmaya başlar başlamaz etleri koyun ve hızlı ateşte iki tarafını da kızartın Ancak tereyağının yanmamasına dikkat edin

2 Etler kızardıkça başka bir tabağa alın ve tuzunu ilave edin

3 Etlerin hepsi kızardığında, kalan tereyağını tavaya koyun Harlı ateşte köpükler oluşuncaya kadar kızartın Maydanozu ilave edin Limonu sıkın Hepsini karıştırarak etlerin üzerine sıcak sıcak döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.