Soya Soslu Ve Sebzeli Biftek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya Soslu Ve Sebzeli Bifteksoyalı biftek nasıl yapılır - senzeli biftek nasıl pişirilirMalzemeler; 300-400 gr kadar ince seritler halinde kesilmis biftek eti (Bu isi biftek buzluktan ciktik bir sure sonra hala donmus haldeyken yaparsaniz cok kolay ve dilimler muntazam olur) 1 avuc kadar sultana bezelye 1 avuc kadar ince ince ayrilmis brokoli 3-4 yemek kasigi soya sosu (arzunuza gore daha fazlada olabilir) 2-3 yemek kasigi sivi yag 1 adet kucuk kuru sogan tuz, karabiber Yapilisi; Sogani rendeleyin ve suyunu bir kaba ayirin Sogan suyu ve soyayi karistirip etleri bu sosa yatirin Karabiber ekeleyin Etler birkac saat bu sos icinde ve buzdolabinda kalsin![]() Iyice yikadiginiz sebzeleri 5-6 dk kadar buharda pisirin yada cok az tuzlu suyla yine ayni sure kadar haslayin Daha sonra buz gibi suyun icine birakin sebzeleri Rnenkleri diri kalsin diye![]() 1-2 kasik sivi yag koydugumuz tavaniza sebzeleri atin Hizli atesde tahta kasikla karistirarak 4-5 dk kadar soteleyin ve kenera ayirin![]() Arzu ederseniz yag ilavesiyle sebzeleri aldiginiz tavaya etleri koyun ve karistirarak soteleyin Bu esnada biraz daha soya ekleyebilirsiniz![]() Etlerde pisince sebzelerle karistirip servis yapin ![]() alıntı |
|
|
|