![]() |
Soya Soslu Ve Sebzeli Biftek
soyalı biftek nasıl yapılır - senzeli biftek nasıl pişirilirMalzemeler;
300-400 gr kadar ince seritler halinde kesilmis biftek eti (Bu isi biftek buzluktan ciktik bir sure sonra hala donmus haldeyken yaparsaniz cok kolay ve dilimler muntazam olur) 1 avuc kadar sultana bezelye 1 avuc kadar ince ince ayrilmis brokoli 3-4 yemek kasigi soya sosu (arzunuza gore daha fazlada olabilir) 2-3 yemek kasigi sivi yag 1 adet kucuk kuru sogan tuz, karabiber Yapilisi; Sogani rendeleyin ve suyunu bir kaba ayirin. Sogan suyu ve soyayi karistirip etleri bu sosa yatirin. Karabiber ekeleyin. Etler birkac saat bu sos icinde ve buzdolabinda kalsin. Iyice yikadiginiz sebzeleri 5-6 dk kadar buharda pisirin yada cok az tuzlu suyla yine ayni sure kadar haslayin. Daha sonra buz gibi suyun icine birakin sebzeleri. Rnenkleri diri kalsin diye. 1-2 kasik sivi yag koydugumuz tavaniza sebzeleri atin. Hizli atesde tahta kasikla karistirarak 4-5 dk kadar soteleyin ve kenera ayirin. Arzu ederseniz yag ilavesiyle sebzeleri aldiginiz tavaya etleri koyun ve karistirarak soteleyin. Bu esnada biraz daha soya ekleyebilirsiniz. Etlerde pisince sebzelerle karistirip servis yapin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.