Ali Nazik Kebabi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Nazik KebabiMalzemeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 kg patlican ½ kg kuzu kiyma10 tane yesil biber 3 dis Sarimsak Yogurt 2 yemek kasigi toz kirmizi biber 3 yemek kasigi tereyag Yapilisi Patlıcan közlenir Cogumuzun közleme sansiolmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm ![]() ![]() Patlicanlari pismek üzere firini veririz Patlicanlarin pismesini beklerken diger taraftan da ![]() Biberleri ufak ufak dogruyoruz ![]() Biraz sivi yag ile tavada pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz Iri bir parca kalmiyacak püre olana kadar ![]() ![]() ![]() Bu islemi yaptiktan sonra 3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da ilave ediyoruz ![]() Borcam gibi bir kaba bu karisimidökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip 3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine gezdirin Ve yemegimiz servise hazir![]() ![]() ![]() Deneyenler icin simdiden afiyet olsun |
|
|
|