![]() |
Ali Nazik Kebabi
Malzemeler.....
1 kg patlican ½ kg.kuzu kiyma 10 tane yesil biber 3 dis Sarimsak Yogurt 2 yemek kasigi toz kirmizi biber 3 yemek kasigi tereyag Yapilisi Patlıcan közlenir.Cogumuzun közleme sansi olmadigini varsayarsak firin bu is icin ideal bir cözüm.. Patlicanlari pismek üzere firini veririz.Patlicanlarin pismesini beklerken diger taraftan da. Biberleri ufak ufak dogruyoruz..Biraz sivi yag ile tavada pisirip hemen kiymamizida icine ilave edip bir güzel kavuruyoruz.... Pisirdigimiz patlicanlari kabuklarini soyup temizledikten sonra bicak yardimiyla ufak ufak kesiyoruz.Iri bir parca kalmiyacak püre olana kadar....Bu islemi yaptiktan sonra 3 dis sarimsagi ezip yogurt icine koyup,hemen patlicanlari da ilave ediyoruz..Borcam gibi bir kaba bu karisimi dökün üzerinede kavurdugumuz kiymayi ilave edip 3 kasik tereyagda toz kirmizi biberleride kavurup üzerine gezdirin.Ve yemegimiz servise hazir... Deneyenler icin simdiden afiyet olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.