Patatesli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli KebapPatatesli Kebap Tarifi - Patatesli Kebap Yapılışı - Patatesli Kebap Malzemeleri malzemeleri * 4 adet patates * 3 adet yufka * 2 baş soğan * 1 tabak kıyılmış maydanoz * 1,5 çay bardağı sıvı yağ * tuz * karabiber Sos için * 3 kaşık salça * 2 diş sarımsak * 1 bardak su * biraz yağ * yoğurt Patatesli kebap tarifi Yufkalar şerit halinde 2-3 cm eninde kesilir ![]() Patatesler haşlanıp, 2 baş soğanla maydanoz ve 1 kaşık salçayla kavrulur![]() yufkanın en ucuna biraz patates konularak muska şeklinde sarılır![]() bunlar kızgın yağda kızartılıp tepsiye dizilir![]() diğer tarafta koyu bir sos yapılır![]() tepsidekilerin üzerine dökülüp sıcak fırına verilir![]() Daha sonra üzerine yoğurt dökülür![]() Afiyet olsun
|
|
|
|