![]() |
Patatesli Kebap
Patatesli Kebap Tarifi - Patatesli Kebap Yapılışı - Patatesli Kebap Malzemeleri
malzemeleri * 4 adet patates * 3 adet yufka * 2 baş soğan * 1 tabak kıyılmış maydanoz * 1,5 çay bardağı sıvı yağ * tuz * karabiber Sos için * 3 kaşık salça * 2 diş sarımsak * 1 bardak su * biraz yağ * yoğurt Patatesli kebap tarifi Yufkalar şerit halinde 2-3 cm eninde kesilir.. Patatesler haşlanıp, 2 baş soğanla maydanoz ve 1 kaşık salçayla kavrulur..yufkanın en ucuna biraz patates konularak muska şeklinde sarılır..bunlar kızgın yağda kızartılıp tepsiye dizilir.. diğer tarafta koyu bir sos yapılır.. tepsidekilerin üzerine dökülüp sıcak fırına verilir.. Daha sonra üzerine yoğurt dökülür.. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.