![]() |
Kırma Tavuk Kebabı Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırma Tavuk Kebabı Yahnisitavuk yahnisi nasıl yapılır - tavuk kebabı3-4 kişilik Malzemeler: 1 adet tavuk 1 yk tuz 5 adet ince çentilmiş soğan 3 yk sadeyağ (ayranı alınmış tereyağı) 1 adet Arnavut biberi (acı kırmızıbiber) ½ demet Maydanoz Arzunuza göre Baharat (tarçın, yenibahar, kakule) karışımı olabilir ![]() Yapılışı: Bütün tavuk, (İki but, iki ayaklar ve iki de gövde) kemikleri üzerinde kalacak şekilde satırla parçalanır (Kasabınıza da hazırlatabilirsiniz) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Aşçıbaşı 1316 (1898)Mahmud Nedim Bin Tosun alıntı |
![]() |
![]() |
|