Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, dana, pastırmalı

Pastırmalı Dana Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Dana Biftek



MALZEMELER

8 adet ince kesilmiş dana biftek

8 adet ince kesilmiş pastırma

16 adet adaçayı yaprağı

1 adet soğan

tuz

karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)

Sosu icin gerekli malzeme:

1 bardak et suyu

1 yemek kaşığı un nişastası

kekik

tuz

karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartınTavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın

Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.