ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pastırmalı Dana Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194795)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Pastırmalı Dana Biftek
 
MALZEMELER

8 adet ince kesilmiş dana biftek

8 adet ince kesilmiş pastırma

16 adet adaçayı yaprağı

1 adet soğan

tuz

karabiber

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)

Sosu icin gerekli malzeme:

1 bardak et suyu

1 yemek kaşığı un nişastası

kekik

tuz

karabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın. Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın.Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın.

Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun. İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.