Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaş, kebabı

Kebabı Haşhaş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kebabı Haşhaş



haşhaş kebabı - kebabı haşhaş nasıl yapılır - arap kebabı - altı ezmeli kebapMALZEMELER:


1 kg kıyma

100 gram soğan

2 diş sarımsak

Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz

Yarım kg domates

8 adet sivri biber


HAZIRLANIŞI:


Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun Şişe saplayın Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin Pişen domatesleri hafifçe ezin Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş yeşilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin


Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.