![]() |
Kebabı Haşhaş
haşhaş kebabı - kebabı haşhaş nasıl yapılır - arap kebabı - altı ezmeli kebapMALZEMELER:
1 kg kıyma 100 gram soğan 2 diş sarımsak Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz Yarım kg domates 8 adet sivri biber HAZIRLANIŞI: Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun. Şişe saplayın. Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin. Pişen domatesleri hafifçe ezin. Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş yeşilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin. Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor. Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.