ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kebabı Haşhaş (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187213)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:13 AM

Kebabı Haşhaş
 
haşhaş kebabı - kebabı haşhaş nasıl yapılır - arap kebabı - altı ezmeli kebapMALZEMELER:


1 kg kıyma

100 gram soğan

2 diş sarımsak

Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz

Yarım kg domates

8 adet sivri biber


HAZIRLANIŞI:


Kıyma, dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış soğan, baharatlar ve tuzu iyice yoğurun. Şişe saplayın. Diğer taraftan domatesleri 4 parçaya bölüp uzunlamasına şişe saplayın ve biberle beraber ayrı ayrı pişirin. Pişen domatesleri hafifçe ezin. Servis tabağına önce domates, üzerine pişmiş yeşilbiber ve en üste de kebapları çekip servis edin.


Not: Bu yemeğin içinde haşhaş yok ama haşhaş kebabı deniyor. Haşhaş kebabı denmesinin nedeni, domateslerin hafifçe ezilirken çıkardığı sestir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.