Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, kebabı, kuzu, tas

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı



Malzeme
1 kg kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
100 gr Bizim Margarin
3 adet sivri veya dolma biber
2 adet havuç
1 çay bardağı un
1 bağ maydanoz kökü
1 çay bardağı domates salçası
4 adet taze domates
Tuz
5 su bardağı su
1 adet kereviz
4 diş sarımsak
2 adet ayva




Hazırlanışı [*]Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın [*]Eti içine atıp karıştırın Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın [*]Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın Üstünde oluşan köpüğü alın [*]Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin [*]Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın [*]Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın [*]Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın [*]Geride kalan sosu üzerine süzdürün Lezzetini kontrol edip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.