Ayvalı Kuzu Tas Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kuzu Tas KebabıMalzeme 1 kg kuzu kuşbaşı 2 baş soğan 100 gr Bizim Margarin 3 adet sivri veya dolma biber 2 adet havuç 1 çay bardağı un 1 bağ maydanoz kökü 1 çay bardağı domates salçası 4 adet taze domates Tuz 5 su bardağı su 1 adet kereviz 4 diş sarımsak 2 adet ayva Hazırlanışı [*]Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın [*]Eti içine atıp karıştırın Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın [*]Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın Üstünde oluşan köpüğü alın [*]Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin [*]Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın [*]Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın [*]Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın [*]Geride kalan sosu üzerine süzdürün Lezzetini kontrol edip, servis yapın
|
|
|
|