![]() |
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
Malzeme
1 kg. kuzu kuşbaşı 2 baş soğan 100 gr. Bizim Margarin 3 adet sivri veya dolma biber 2 adet havuç 1 çay bardağı un 1 bağ maydanoz kökü 1 çay bardağı domates salçası 4 adet taze domates Tuz 5 su bardağı su 1 adet kereviz 4 diş sarımsak 2 adet ayva Hazırlanışı [*]Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın. [*]Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın. [*]Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın. [*]Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin. [*]Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın. [*]Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın. [*]Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın. [*]Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.