ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Ayvalı Kuzu Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187205)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:14 AM

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
 
Malzeme
1 kg. kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
100 gr. Bizim Margarin
3 adet sivri veya dolma biber
2 adet havuç
1 çay bardağı un
1 bağ maydanoz kökü
1 çay bardağı domates salçası
4 adet taze domates
Tuz
5 su bardağı su
1 adet kereviz
4 diş sarımsak
2 adet ayva




Hazırlanışı [*]Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın. [*]Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın. [*]Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın. [*]Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin. [*]Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın. [*]Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın. [*]Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın. [*]Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.