Taratorlu Misket Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taratorlu Misket KöfteTaratorlu Misket Köfte Tarifi - Taratorlu Misket Köftenin Yapılışı İçindekiler Köfte İçin: 500 gr koyun kıyması 1 soğan 2 diş sarmısak 1 demet maydanoz 2 dilim bayat ekmek 125 ml süt Tuz Karabiber Kızartmak için 100 ml sıvıyağ 3 çorba kaşığı un Tarator İçin: 100 gr kıyılmış ceviz 2 dilim bayat ekmek Yarım limonun suyu 6 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarmısak Tuz Karabiber Hazırlanışı * Kıymayı geniş bir kaseye alın Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın Soğan, sarmısak ve maydanozu kıymaya ilave edip iyice yoğurun![]() * Ekmeği sütle ıslatıp suyunu sıkın Ardından tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ekleyin ve tekrar yoğurun Yağı bir tavada kızdırın![]() * Kıymayı yuvarlak toplar halinde şekillendirin Una bulayıp kızgın yağda kızartın Soğumayacak şekilde bekletin![]() * Tarator için cevizleri bir kaseye alın Ekmeği ıslatıp suyunu sıktıktan sonra cevizlere ekleyin Limon suyu ve yağı ilave edip iyice karıştırın![]() * Sarmısağı soyup ezdikten sonra 150 ml suyla karıştırıp cevizli karışıma ilave edin Taratoru tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra misket köfte eşliğinde sunun![]() |
|
|
|