Ev Usulü İskender Kebab |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Usulü İskender Kebab![]() Malzemeler - 1/2 kilo dana biftek yada rostoluk et - 2 adet küçük pide, kare kare dogranmis yada verdigim ölçülerle pisen pidenin yarisi - 2 yemek kasigi biber salçasi - 1 orta boy sogan (rendelenip suyu alinmis) - domates - biber Yapilisi: - Eti buzlukda yarim saat kadar yada yari yariya donacak kadar tutun Ince ince kesin (döner etinin inceliginde) Bunlari sogan suyunda 2-3 saat kadar bekletin Daha sonra sivi yagla yanmaz bir tavada sürekli karistirarak pisirin - Bu arada pidelerinizi biraz tereyag ilavesiyle firininizda biraz isitin Üstleri hafif pembelesene kadar Bu islemi bir tavadada yapabilirsiniz - Salçayi sivi yag ile biraz kizdirin Sicak su ekleyin ve çok sulu olmayacak sekilde bir miktar kaynatin Arzu ederseniz baharat ekleyebilirsiniz - Isinmis pidelerinizi servis tabagina alin, üzerine bir miktar salçali sosdan gezdirin Etleride dizip yine sosdan ilave edin Yaninda domates ve yesil biberle servis yapin![]() ( En üste erimis tereyagida ekleyebilirsiniz ) MAKINA PIDESI Malzemeler: - 1 cup ( yada büyük bardak ilik su) - 1/4 cup süt - 1 tatli kasigi seker - 1,5 tatli kasigi tuz - 3 cup un - 1 yemek kasigi toz maya - 3-4 yemek kasigi yag - üstü için yogurt Yapilisi; - Ilik suda maya ve sekeri eritin Kabarinca süt, seker, yag, tuz ve unu ekleyerek hamuru yogurun - Iki katina çikana dek üstü kapali olarak bekletin - Süre sonunda hamuru bir parmak kalinliginda açin Üzerine yogurt sürüp 230C de üstü kizarana kadar pisirin (kahvaltilarda beyaz peynir ve çayla harika gidiyor ![]() ) Afiyet Olsun ![]()
|
|
|
|