Lavaşlı Yayla Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşlı Yayla KebabıMalzemeler 150 gram bonfile 150 gram baharatli acili köfte (Incecik hazirlanmis) 150 gram piliç eti 2 çorba kasigi tereyagi 100 gram domates sosu 2 dis sarimsak 1 Adet domates 3 adet biber Tuz, karabiber, kirmizibiber Tarifi Bonfile, köfte ve piliç etlerini izgarada pisirin Lavas ekmekleri rulo yapin, 1 çorba kasigi tereyagini eritin Lavas ekmekleri yagda çevirerek hafifçe pisirin Domates sosunu ilave edin Lavas ekmekleri tavadan alip, servis tabagina yerlestirin Üzerine ince kiyilmis sarimsakla karistirilmis yogurdu dökün Pisirilen etleri karisik olarak dizin Izgara edilmis domates ve biber dilimleri ile süsleyin Artan 1 çorba kasigi tereyagini eritin Kirmizibiberi yagda kavurup, etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapin
|
|
|
|