Patlıcanlı Sarma Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Sarma KöfteMalzemeler ![]() 3 adet patlıcan yarım kg kıyma 2 dilim bayat ekmek içi 1 adet kuru soğan 8-10 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı kimyon karabiber tuz Üzeri için; domates, biber kızarmak için; sıvıyağ yapılışı ![]() Kıyma, rende soğan, ıslatılmış sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz ve baharatlar 5 dakika yoğrulur, buzdolabına konur 1 saat dinlendirilir Bu arada patlıcanlar alacalı soyulur, tuzlu suda bekletildikten sonra boyuna cetvel gibi dilimlenir, kızgın yağda pembe renkte kızartılır Dinlenen köfte harcından parmak gibi köfteler yapılır Renk alacak kadar teflon tavada kızartılır Kızarmış patlıcanın kenarına köfte konur ve rulo yapılır, rulonun üzerine domates biber konup kürdanla tutturulur, fırın kabına dizilir, 200 derece fırında 10 dakika pişirilir![]() |
|
|
|