Çöpleme Kebabı - Ege Yöresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çöpleme Kebabı - Ege YöresiÇöpleme Kebabı Tarifi - Çöpleme Kebabı Yapılışı - Çöpleme Kebabı Nasıl Yapılır - Çöpleme Kebabı Malzemeleri 3 tavuk göğüs eti 600 gram kuzu şişlik et 4 adet patlıcan 4 adet domates 4 adet soğan 4 adet biber Tuz, karabiber Yarım bardak ayçiçek yağı 5 diş sarmısak Tavukların etlerini ayırıp ufak ufak şişlik doğrayın Kuzu etlerini de aynı şekilde doğrayın ve tuzlayın Çöplere dörder beşer adet dizip tepsiye dizin Patlıcanı, domatesi, biberi ve soğanı zevkinize göre doğrayın Fazla iri olmasın Tuzunu, yağını, karabiberini de katıp karıştırın Sarımsakları da aralarına yerleştirin ve çöp şişlerin üstüne döşeyin Firma verin Üzeri az kızarınca alüminyum kâğıtla kapatın 1 saat fırında pişirin Arada bir kontrol edin ve tepsiyi sallayın Yanına bir pilav ve salata ile servis yapın
|
|
|
|