Piliç Avcı Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç Avcı KebabıPiliç Avcı Kebabı-Tavuk yemeği-Tavuk =Malzemeler= (5 Kişilik) İki buçuk çorba kaşığı margarin 1 su bardağı şehriye 1 tatlı kaşığı salça Üç buçuk su bardağı etsuyu Yarım tatlı kaşığı tuz Sosu için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar 3 adet domates 1 adet kuşbaşı piliç eti Yarım su bardağı bezelye Karabiber tuz =hazırlanışı= Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin Karıştırıp tuzunu ayarlayın Servis tabağına yayın![]() Sosu için yağı eritin Soğanları kavurun Pilici ilave edip birkaç dakika daha kavurun Tuz karabiber dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin Şehriyenin üzerine yayın![]() Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın
|
|
|
|