ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Piliç Avcı Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193637)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:51 AM

Piliç Avcı Kebabı
 
Piliç Avcı Kebabı-Tavuk yemeği-Tavuk

=Malzemeler=


(5 Kişilik)


İki buçuk çorba kaşığı margarin

1 su bardağı şehriye

1 tatlı kaşığı salça

Üç buçuk su bardağı etsuyu

Yarım tatlı kaşığı tuz

Sosu için:


1 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

Yarım su bardağı ince dilimlenmiş mantar

3 adet domates

1 adet kuşbaşı piliç eti

Yarım su bardağı bezelye

Karabiber tuz



=hazırlanışı=



Şehriyeyi yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ve etsuyunu ilave edin. Karıştırıp tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yayın.

Sosu için yağı eritin. Soğanları kavurun. Pilici ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz karabiber dilimlenmiş domates ve mantarı da ilave edip 5-10 dakika pişirin. Şehriyenin üzerine yayın.

Üzerine haşlanmış bezelye serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.