Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, şelale

Şelale Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şelale Kebap



Malzemeler :

dana kıyma

kuru sogan

tuz

yumurta

ıspanak

un

süt

köfte baharatları

taze kaşar

sıvıyağ


Hazırlanışı :


Köfte harcı hazırlanır,ayrı bir yerde ıspanaklar temizlenip kuru sogan ile kavrulur; un sıvıyağ ile kavrulup süt ilave edilip peşemel sos hazırlanır,hazırlanan köfte harcı fırın tepsisine çok ince olmamak şartıyla yayılır,fırında çok az pişirilip yağının akması sağlanır,kavrulan ıspanaklar üzerine yayılıp daha önceden hazırlanan peşenel sos dökülür üzerinin tam örtmesi sağlanır rendelenen kaşar üstüne ilave edildikten sonra fırında üstü kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.