![]() |
Şelale Kebap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şelale KebapMalzemeler : dana kıyma kuru sogan tuz yumurta ıspanak un süt köfte baharatları taze kaşar sıvıyağ Hazırlanışı : Köfte harcı hazırlanır,ayrı bir yerde ıspanaklar temizlenip kuru sogan ile kavrulur; un sıvıyağ ile kavrulup süt ilave edilip peşemel sos hazırlanır,hazırlanan köfte harcı fırın tepsisine çok ince olmamak şartıyla yayılır,fırında çok az pişirilip yağının akması sağlanır,kavrulan ıspanaklar üzerine yayılıp daha önceden hazırlanan peşenel sos dökülür üzerinin tam örtmesi sağlanır rendelenen kaşar üstüne ilave edildikten sonra fırında üstü kızarana kadar pişirilir |
![]() |
![]() |
|