ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Şelale Kebap (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186888)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:07 AM

Şelale Kebap
 
Malzemeler :

dana kıyma

kuru sogan

tuz

yumurta

ıspanak

un

süt

köfte baharatları

taze kaşar

sıvıyağ


Hazırlanışı :


Köfte harcı hazırlanır,ayrı bir yerde ıspanaklar temizlenip kuru sogan ile kavrulur; un sıvıyağ ile kavrulup süt ilave edilip peşemel sos hazırlanır,hazırlanan köfte harcı fırın tepsisine çok ince olmamak şartıyla yayılır,fırında çok az pişirilip yağının akması sağlanır,kavrulan ıspanaklar üzerine yayılıp daha önceden hazırlanan peşenel sos dökülür üzerinin tam örtmesi sağlanır rendelenen kaşar üstüne ilave edildikten sonra fırında üstü kızarana kadar pişirilir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.