Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karaman Usulü Hindili Bulgur KöftesiHindili Bulgur Köftesi Tarifi - Hindili Bulgur Köftesi Yapılışı - Hindili Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır - Hindili Bulgur Köftesi Malzemeleri Malzeme Hindi eti (parça) 500 gram Duru Köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı Soğan 1 orta boy Tuz 1 tatlı kaşığı Salça 1 yemek kaşığı Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Pul biber 2 tatlı kaşığı Tereyağı 1/2 su bardağı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Hindi eti ile bulgur birlikte döveceği ile(et tahtası üzerinde iyice dövülür) Üzerine rendelenmiş, soğan, tuz, salça, karabiber ve pulbiber ilave edilir Ara sıra el ıslatılarak birbirini tutuncaya kadar iyice yoğrulur Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Ayrılan parçalar yuvarlatılıp iki avuç arasında biraz bastırılarak yassılaştırılır Kızdırılmış tereyağında kızartılarak soğumadan servis yapılır (K K Evcen)NOT: Tarif Karaman Yöresinden alınmıştır Tavuk eti ile de yapılabilir Bulgur yarım su bardağı sıcak su ile ıslatılırsa daha çabuk yapılır Teflon tavada Daha az yağ ile hafif ateşte üstünü kapatarak kızartılabilirsiniz Arzuya göre baharat ve tuz miktarı değişebilir
|
|
|
|