ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186796)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Karaman Usulü Hindili Bulgur Köftesi
 
Hindili Bulgur Köftesi Tarifi - Hindili Bulgur Köftesi Yapılışı - Hindili Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır - Hindili Bulgur Köftesi Malzemeleri

Malzeme

Hindi eti (parça) 500 gram

Duru Köftelik Bulgur 1+1/2 su bardağı

Soğan 1 orta boy

Tuz 1 tatlı kaşığı

Salça 1 yemek kaşığı

Karabiber 1/2 tatlı kaşığı

Pul biber 2 tatlı kaşığı

Tereyağı 1/2 su bardağı

Porsiyon Adedi: 8


YAPILIŞI

Hindi eti ile bulgur birlikte döveceği ile(et tahtası üzerinde iyice dövülür) Üzerine rendelenmiş, soğan, tuz, salça, karabiber ve pulbiber ilave edilir. Ara sıra el ıslatılarak birbirini tutuncaya kadar iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ayrılan parçalar yuvarlatılıp iki avuç arasında biraz bastırılarak yassılaştırılır. Kızdırılmış tereyağında kızartılarak soğumadan servis yapılır.(K.K.Evcen)


NOT: Tarif Karaman Yöresinden alınmıştır. Tavuk eti ile de yapılabilir. Bulgur yarım su bardağı sıcak su ile ıslatılırsa daha çabuk yapılır. Teflon tavada Daha az yağ ile hafif ateşte üstünü kapatarak kızartılabilirsiniz. Arzuya göre baharat ve tuz miktarı değişebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.