Patlıcanlı Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı KebapPatlıcanlı kebap tarifi - Patlıcanlı kebap nasıl yapılır - Patlıcanlı kebap Malzemeler ![]() Malzemeler: 1kg az yağlı kıyma2kg patlıcan( uzun patlıcan)1kg domates500gr Yeşil biberTuz Karabiber Hazırlanışı: Kıymaya yeterince su, tuz ve karabiber koyup yoğrulur Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 3-4 cm uzunluğunda enine kesilir Şişe bir patlıcan bir kıyma gelecek şekilde saplanır Şişte 4 patlıcan 3 kıyma gelecek şekilde harı geçmiş ateşte pişirilir Etler ceviz büyüklüğünde olup elle biraz yassılaştırılarak şişe dizilir Pişen kebap uygun bir kaba çekilip biraz dinlendirilir Domatesler 4 parçaya kesilip parçalar uzunlamasına şişe dizilir, kebaptan önce domatesler pişirilirki ateşin harını alsın Yeşil biberlerde şişe geçirilir ve en son biberler pişirilir Pişmiş domates ve yeşil biberlerde pişen kebabın üzerine çekilir Ağzı kapalı bir şekilde kebap ateş üzerinde 5-10dk bekletilir![]() Afiyet olsun ![]()
|
|
|
|