Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilirtavuk ciğeri nasıl yapılır - tavuk ciğeri tarifi - tavuk ciğeri pişirmenin püf noktalarıMalzemeler; Yarım kilo tavuk ciğeri, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Kekik, sumak, kırmızı biber, tuz ![]() Servis için; Yarım demet maydanoz, 3 adet orta boy soğan, Domates ![]() Yapılışı; Tavuk ciğerini ve yüreğini suyun altında hem yıkayıp, hemde yağ ve damarlarından temizleyin ![]() Yüreği ciğerden ayırın, ciğeri en fazla ikiye bölün ![]() Yarım çay bardağı zeytinyağında çok fazla karıştırmadan pişirin ![]() Tuz-kekik-sumak ekleyip, hassas olan ciğerleri dağıtmadan karıştırın ![]() Servis tabağına ince doğradığınız maydanozları, piyazlık doğradığınız ve sumak eklediğiniz soğanları yerleştirin ![]() Eğer soğanın ağzınızda kokmasını istemiyorsanız, soğanı 4-5 kaşık zeytinyağında kavurup, öyle servis yapabilirsiniz ![]() Servis tabağına yerleştirdiğiniz soğanların üzerine domatesleri ve tavuk ciğeri ile yüreklerini yerleştirip, sıcak veya soğuk olarak servis yapın ![]() Muhterem'le Afiyetle alıntı |
|
|
|