Karışık Türkmen Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Türkmen DolmasıTürkmen Dolması - Karışık Sebze Dolması - Kabak Dolması - Patlıcan Dolması - Biber Dolması - Türkmen Usulü Dolma Malzemeler: 4 adet dolma biber 4 adet domates 2 adet kabak 2 adet patlıcan 250 gr yağlı kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 1 çorba kaşığı salça 5 çorba kaşığı sıvıyağ 1,5 su bardağı su Tarifi: Biberlerin tohumları çıkarılı Kabak ve patlıcan ikiye kesilir içleri oyulur Domateslerden kapak çkarılır ve içleri oyulur Çıkan içler ince kıyılır Üzerine ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, kıyma, tuz, kimyon ve karabiber eklenir, karıştırılır Oyulmuş sebzelerin içine doldurulur Tencereye dizilir Arzu edilirse üzerleri domatesle kapatılır Salça, yağ ve su iyice karıştırılır Dolmaların üzerine gezdirilir Orta ateşli ocağa yerleştirlir 40 dakika kadar pişirilir alıntı |
|
|
|