Beyaz Peynirli Kabaklı Tart |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Peynirli Kabaklı TartBeyaz Peynirli Kabaklı Tart Tarifi - Beyaz Peynirli Kabaklı Tart Nasıl Yapılır - Beyaz Peynirli Kabaklı Tart Malzemeleri Malzemeler Hamuru için * 150 gr tereyağ (11 yemek kaşığı) * 200 gr un (1+1/4 su bardağı) * 100 ml su (1/2 su bardağı) * 4 gr tuz (1 çay kaşığı) İçi için * 100 gram beyaz peynir * 1 adet kabak * 2 adet yumurta * 100 ml krema * maydanoz * tuz Hazırlanışı 1 Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağ ve un karıştırılır![]() 2 Su ve tuz ilave edilerek yoğurulur![]() 3 Elde edilen cıvık hamur yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirilip, derin dondurucuda bir gece bekletilir![]() 4 Kabak rendelenir![]() 5 Krema, yumurta, tuz çırpılır![]() 6 Rendelenen kabak, ufalanan beyaz peynir ve maydanoz kremalı karışıma eklenir![]() 7 Karışım donmuş hamurun üzerine konulur![]() 8 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir![]() |
|
|
|