Yumurta Karması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Karmasıyumurta karması nasıl yapılır - Konya mutfağına özgü yumurta tarifi Malzemeler: 4 yk sade yağ 4 ad Yumurta1 yk sade yağ Yeterince tuz Yapılışı: Tavada bir kaşık yağı eritin Yumurtanın birini kırın, karıştırın Yumurta pişince bir yemek kaşığı daha yağ koyun ikinci yumurtayı kırıp, karıştırın![]() Diğerlerini de aynı şekilde yağ ve yumurta kırıp ,karıştırılarak pişmiş yumurtalara yedirin Son olarak da bir kaşık yağı yumurta kırmadan ilave edin, yağ eriyince tabağa alıp servis yapın ![]() Not: Konya mutfağında çılbır ve yağda yumurta türleri başta olmak üzere her türlü yumurtalı yemek menemen dahil kullanılır ![]() alıntı |
|
|
|