Ton Balıklı Sushi Yemeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ton Balıklı Sushi YemeğiTon Balıklı Sushi Tarifi - Ton Balıklı Sushi Yemeğinin Yapılışı ![]() İçindekiler 300 gr taze ton balığı 2 su bardağı yuvarlak pirinç 4 su bardağı su 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya elma sirkesi 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Japon soya sosu veya soya sosu Wasabi Hazırlanışı * Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün Ardından verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 4-5 dakika daha pişirin![]() * aha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın Suyunu süzün![]() * Daha sonra şekeri, sirkeyi ve tuzu, dinlenen ve suyu süzülen pirincin üzerine dökün ve tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın ![]() * Öte yandan çiğ ton balığından yarım santim inceliğinde ve uzunluğunda dilimler kesin Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün![]() * Soğumuş pirinçten 1 yemek kaşığı kadar alıp, elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın ![]() * Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıltın![]() * Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın
|
|
|
|