Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, pilaki

Balık Pilaki

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pilaki



Malzemeler:


- 1 kg balık

- yarım su bardağı zeytinyağ

- 3 patates

- 2 havuç

- 2 soğan

- 1 kereviz

- 1 demet maydanoz

- 4- 5 diş sarımsak

- 1 kaşık salça

- 2 defne yaprağı

- 2 limon

- tuz ve karabiber

Hazırlanışı:


Balık temizlenip yıkanır Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir Tuz ve karabiber serpilir Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır


Defne yaprağı konur Hepsi zeytinyağda kavrulur Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır Limon dilimleri ile süslenir


Bilgi:


Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olurBesin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.