ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Pilaki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186061)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:21 AM

Balık Pilaki
 
Malzemeler:


- 1 kg. balık

- yarım su bardağı zeytinyağ

- 3 patates

- 2 havuç

- 2 soğan

- 1 kereviz

- 1 demet maydanoz

- 4- 5 diş sarımsak

- 1 kaşık salça

- 2 defne yaprağı

- 2 limon

- tuz ve karabiber

Hazırlanışı:


Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir. Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır.


Defne yaprağı konur. Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir. Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır. Limon dilimleri ile süslenir.


Bilgi:


Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur.Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.