![]() |
Gnocchi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GnocchiGnocchi Tarifi - Gnocchi Nasıl Yapılır - Gnocchi Malzemeleri Malzemeler: 1 kilo patates 2 adet yumurta 200 gr un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe göre) 2 çorba kaşığı parmesan peyniri (isteğe göre) Yapılışı: 1- Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın ![]() ![]() 2- Un, yumurta, isteğe göre muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() 3- Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapın ![]() ![]() 4- Dinlendirdiğiniz hamur rulolarını dilimleyin ve elinizde yuvarlayın ![]() ![]() 5- Büyük bir tencereye bol su koyun, su kaynayınca içine gnocchilerinizi atın ![]() 6- Gnocchiler önce dibe çökecek, suyun yüzeyine çıktıklarında süzgeçle alın ve servis tabağına koyun ![]() 7- Üzerine hazırladığınız sostan koyarak servis yapın ![]() Gnocchi Sosu için: Malzemeler: 200 gr tavuk şiş (pişmiş) 500 gr domates (mevsimi değil ise 1 tatlı kaşığı salça) 1 yemek kaşığı zeytinyağı (arttırılabilir) 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 tutam adaçayı (isteğe göre) Tuz Yapılışı: 1- Soğanı piyazlık doğrayın, sarımsağı rendeleyin ![]() ![]() 2- Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve hazırladığınız tüm malzemeyi kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 3- Pişmiş tavuk şişleri çubuklarından ayırın ve istediğiniz büyüklükle doğrayarak soğanların üzerine ekleyin ![]() ![]() 4- Domatesler suyunu çekince servis tabağına aldığınız gnocchinin üzerine yayın ![]() 5- Parmesan peyniri rendeleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|