Rokalı Portakallı Zeytinyağlı Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rokalı Portakallı Zeytinyağlı Enginarzeytinyağlı enginar- rokalı enginar tarifi - portakallı enginar Malzemeler: 4 adet enginar 4 adet portakal 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 5-6 adet tane karabiber 1 adet limon 1-2 adet defne yaprağı 1 su bardağı su Yarım demet roka Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Enginarları yayvan bir kaba dizin Defne yaprağı, tuz, karabiber, zeytinyağı, 4'e bölünmüş portakalları ve 1 bardak suyu ilave edip, enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın Enginarları soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis tabağına alın Tenceredeki suyu süzün, içine rokaları ince ince kıyın Karıştırıp 10-15 dakika bekletin 1 adet limonun suyunu sıkıp, 5 dakika daha bekletin![]() Daha sonra rokaları enginarların üzerine koyun Koyu hal alan sosu üzerine gezdirin Limonu sıkmadan önce rendeleyin Rendelenmiş limon kabuklarını enginarların üzerine serpiştirin![]() alıntı |
|
|
|