![]() |
Rokalı Portakallı Zeytinyağlı Enginar
zeytinyağlı enginar- rokalı enginar tarifi - portakallı enginar
Malzemeler: 4 adet enginar 4 adet portakal 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 5-6 adet tane karabiber 1 adet limon 1-2 adet defne yaprağı 1 su bardağı su Yarım demet roka Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Enginarları yayvan bir kaba dizin. Defne yaprağı, tuz, karabiber, zeytinyağı, 4'e bölünmüş portakalları ve 1 bardak suyu ilave edip, enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Enginarları soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis tabağına alın. Tenceredeki suyu süzün, içine rokaları ince ince kıyın. Karıştırıp 10-15 dakika bekletin. 1 adet limonun suyunu sıkıp, 5 dakika daha bekletin. Daha sonra rokaları enginarların üzerine koyun. Koyu hal alan sosu üzerine gezdirin. Limonu sıkmadan önce rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarını enginarların üzerine serpiştirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.