Pırasa Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa SarmasıMalzemeler: 4 adet kalın pırasa 200 gr orta yağlı kıyma 1 adet küçük kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım çorba kaşığı biber salçası 8-10 dal maydanoz 5-6 dal dereotu 1 çay bardağı ayçiçek yağı 1 su bardağı su Tuz, karabiber Yapımı: Pırasaların beyaz kısımları az yumuşayacak kadar haşlanır Daha sonra 3 parmak eninde doğranır İç malzemesi karıştırılır, 1 su bardağı su eklenir Pırasa dilimleri ortadan kesildikten sonra katlara ayrılır Elde edilen dikdörtgen parçanın kenarına iç konur ve rulo şeklinde sarılır Sarmalar tencereye dizilir, üzerine 1 su bardağı su gezdirilir, düz tabak kapatılır Orta ateşte yarım saat pişirilir
|
|
|
|