Katıklı Dolma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katıklı DolmaMalzeme Yarım kilo orta yağlı kıyma 250 gr köftelik bulgur 2 Adet soğan 5-6 Adet sivri biber Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber 2 Kilo kabak 3 Diş sarımsak 1 5 Su bardağı sıcak su2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kasesi yoğurt 1 Tutam kuru nane Hazırlanışı # Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın ![]() # Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun ![]() # Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin ![]() # Kabakları yıkayıp, temizleyin ![]() # 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun ![]() # Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun ![]() # Genişçe bir tencereye dizip, 1 5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin![]() # Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın ![]() # Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın ![]() # Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ![]() # Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın ![]() # NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz
|
|
|
|