![]() |
Katıklı Dolma
Malzeme
Yarım kilo orta yağlı kıyma 250 gr köftelik bulgur 2 Adet soğan 5-6 Adet sivri biber Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber 2 Kilo kabak 3 Diş sarımsak 1.5 Su bardağı sıcak su 2 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kasesi yoğurt 1 Tutam kuru nane Hazırlanışı # Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın. # Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun. # Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin. # Kabakları yıkayıp, temizleyin. # 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun. # Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun. # Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin. # Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın. # Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın. # Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. # Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın. # NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.