ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Katıklı Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195639)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:48 AM

Katıklı Dolma
 
Malzeme


Yarım kilo orta yağlı kıyma

250 gr köftelik bulgur

2 Adet soğan

5-6 Adet sivri biber

Tuz, reyhan, kırmızı pulbiber

2 Kilo kabak

3 Diş sarımsak

1.5 Su bardağı sıcak su

2 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kasesi yoğurt

1 Tutam kuru nane

Hazırlanışı


# Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın.

# Kıyma, bulgur, tuz, kırmızı pulbiber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun.

# Arada bir su serperek hamur kıvamına getirin.

# Kabakları yıkayıp, temizleyin.

# 2 Parmak kalınlığında dilimleyip, kaşıkla içini oyun.

# Hazırladığınız kıymalı içten alarak kabaklara doldurun.

# Genişçe bir tencereye dizip, 1.5 su bardağı sıcak su ilave ederek ağır ateşte pişirin.

# Diğer tarafta sarımsakları ayıklayıp, dövün ve yoğurda ekleyip, karıştırın.

# Tereyağını küçük bir tavada eritip, kuru nane ilave ederek kızdırın.

# Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.

# Naneli sıcak tereyağını gezdirip, servis yapın.

# NOT : İsteğe göre kırmızı pulbiber de serpebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.