![]() |
Padişah Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Padişah DolmasıPatlıcan Dolması - Pirinçli Padişah Dolması - Kaburga Dolması Malzemeler 6 adet patlıcan 3 orta boy soğan 250 gr ![]() 2 adet domates 1 çay bardağı pirinç 1 baş sarımsak 1 kg kaburga kemiği 3 kaşık tereyağı 1 demet maydanoz 1 demet nane 1 tatlı kaşığı tuz sumak 1 tatlı kaşığı karabiber ![]() Yapılışı: Kaburgalar 1 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşten alınıp içine kıyma, küp doğranmış domatesler koyularak harmanlanır ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar sıkılarak sudan alınır, hazırlanan iç ile doldurulur ![]() ![]() ![]() 1 bardak et suyu ve sarımsaklar ilave edilerek kısık ateşte patlıcanlar pişinceye kadar kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|