![]() |
Kerkük Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kerkük DolmasıTürkmen Dolması - Kerkük Dolması Nasıl Yapılır - Kerkük Dolması Tarifi Malzemeler: ½ Kg Kıyma 2 bardak Pirinç 2 Adet Rendelenmiş Domates ½ Demet Maydanoz 1 yemek Kaşığı Salça Dilediğiniz Sebzeler Üzüm yaprağı 5 yemek Kaşığı sıvı yağ Tuz Karabiber Kırmızıbiber Limontozu Hazırlanışı: Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın ![]() Kıymayı geniş bir kaba alın ![]() ![]() Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın ![]() ![]() Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin ![]() Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için) ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|