ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kerkük Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195497)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Kerkük Dolması
 
Türkmen Dolması - Kerkük Dolması Nasıl Yapılır - Kerkük Dolması Tarifi
Malzemeler:


½ Kg Kıyma

2 bardak Pirinç

2 Adet Rendelenmiş Domates

½ Demet Maydanoz

1 yemek Kaşığı Salça

Dilediğiniz Sebzeler

Üzüm yaprağı

5 yemek Kaşığı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Limontozu

Hazırlanışı:


Yaprakları sıcak suda ıslatarak yumuşatın.

Kıymayı geniş bir kaba alın. 2 bardak pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 1 kaşık salça, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber, limontozu ve 2 kaşık sıvı yağı kıymanın üzerine ekleyin.

Dilediğiniz sebzelerin içlerini oyup, tuzlu suyla yıkayın. oyulmuş patlıcan, kabak ve patatesi yağda kavurun.

Hazırladığınız harcı, sebzelerin içine doldurun ve yapraklara sarın, ara ara tencereye yerleştirin.

Hepsini tencereye yerleştirdikten sonra, üstlerine ağır bir tabak kotun (sarmaların açılmaması için). Üzerine üstünü kapatacak kadar su, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. ve az sıvı yağ Sebzeler yumuşayana dek pişirin.

Piştikten sonra tencereyi geniş bir tabağa yada tepsiye boşaltın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.