![]() |
At Kestanesi Yaprağı Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() At Kestanesi Yaprağı SarmasıAt Kestanesi Sarması Hazırlanışı - At Kestanesi Yaprağı - Dolmalar Ve Sarmalar İlkbaharda at kestanelerinin çok ince olgunlaşmamış yapraklarını çok az kaynar suda haşlayınız ![]() Koyunun yağlı ve boş yerinden, soğan ve maydanoz ile birlikte ince kıyılmış yeteri kadar kıymanın içine yetecek kadar yıkanmış pirinç atınız, içine tuz, biber ve tarçın karıştırıp her yaprağı açarak içine bu içi yerleştiriniz, sonra da yaprağı sarınız ![]() Yapraklardan bir miktarını kuşhanenin altına döşeyiniz ![]() ![]() Sonra kuşhaneyi hafif ateşte pişirmeğe başlayınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|