ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   At Kestanesi Yaprağı Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195489)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:13 AM

At Kestanesi Yaprağı Sarması
 
At Kestanesi Sarması Hazırlanışı - At Kestanesi Yaprağı - Dolmalar Ve Sarmalar





İlkbaharda at kestanelerinin çok ince olgunlaşmamış yapraklarını çok az kaynar suda haşlayınız.

Koyunun yağlı ve boş yerinden, soğan ve maydanoz ile birlikte ince kıyılmış yeteri kadar kıymanın içine yetecek kadar yıkanmış pirinç atınız, içine tuz, biber ve tarçın karıştırıp her yaprağı açarak içine bu içi yerleştiriniz, sonra da yaprağı sarınız.

Yapraklardan bir miktarını kuşhanenin altına döşeyiniz. Sarmaların açılmaması için üzerlerine ufak bir kahvaltı sahanı örtüp, kenarından da bir miktar etsuyunu içine dökünüz.

Sonra kuşhaneyi hafif ateşte pişirmeğe başlayınız. Piştikten sonra kalıbıyla kuşhaneyi geniş bir sahana tersyüz ediniz.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.