Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
burgınyon, yumurta

Burgınyon Yumurta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Burgınyon Yumurta



MALZEMELER


4 kişilik

2 adet mantar piyaz doğranmış

½ adet küçük piyaz doğranmış domates

½ yaprak defne

4 tane karabiber

1 çay kaşığı kekik

¼ tatlı kaşığı un

½ tatlı kaşığı margarin

1 tatlı kaşığı tereyağı

4 adet yumurta

4 dilim taze kızarmış tost ekmek



HAZIRLANIŞI


Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin Orta ateşte bir dakika sote yapın Tereyağı ile unu karıştırarak içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı Tostları yumurta sahanına koyun Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.