ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Burgınyon Yumurta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=193126)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Burgınyon Yumurta
 
MALZEMELER


4 kişilik

2 adet mantar piyaz doğranmış

½ adet küçük piyaz doğranmış domates

½ yaprak defne

4 tane karabiber

1 çay kaşığı kekik

¼ tatlı kaşığı un

½ tatlı kaşığı margarin

1 tatlı kaşığı tereyağı

4 adet yumurta

4 dilim taze kızarmış tost ekmek



HAZIRLANIŞI


Küçük bir tencerede margarini kızdırıp; mantar, karabiber, maydanoz, defne ve kekiği ilave edin. Orta ateşte bir dakika sote yapın. Tereyağı ile unu karıştırarak içine ekleyip birkaç dakika kaynatıp ateşten alın ve süzün. Sos yarım sus bardağı olmalı ve boza kıvamında olmalı. Tostları yumurta sahanına koyun. Yumurtaların üzerlerini 2 parmak kapatabilecek kadar bir suyu ocağa koyup içerisine bir miktar sirke koyun ve su kaynayınca yumurtaları kırın. Ağır ağır kaynatın ve 3 dakika sonra yumurtaları kevgirle sudan çıkarıp susuz olarak tost ekmeklerinin üzerlerine koyun. Hazırladığınız sosu kaynar olarak üzerlerine bölüştürerek dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.