Şeftali Konservesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali KonservesiŞeftali Konservesi Tarifi - Şeftali Konservesi Yapılışı - Şeftali Konservesi Nasıl Yapılır - Şeftali Konservesi Malzemeleri ![]() Şeftali konservesinde size belli bir ölçü vermiyeceğim Şöyle söyliyebilirim,yaklaşık 2 kg şeftaliden üst ve alttaki kavanoz kadar konserve çıktı Üstteki küçük kavanoz şeftali püresi![]() Kabuklarını soyduğum şeftalileri robottan geçirdim 10-15dakika kadar kaynatıp sıcakken kavanozlara koydum (Eğer kavanoz dolmazsa kaynar su ilave edebilirsiniz) Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirdim![]() ![]() Bir kavanoz da yarı reçel,yarı komposto kıvamında konserve hazırladım Bunun içinde:Tencereye 1 bir su bardağı şeker ve bir su bardağı su koydum 10 dakika kadar kaynattım 5-6 adet iri şeftaliyi soyup doğradım Bu şurubun içine attım 15 dakika kadar da bu şekilde kaynattım Üzerine gelen köpüğü aldım Aynı şekilde sıcakken kavanoza koyup ters çevirdim![]() ![]() Bu şekilde hazırladığımız konserveyi,komposto olarak tüketebileceğimiz gibi,pastaların içine koyabilir,suyuyla da pastalarımızı ıslatabiliriz Eğer şeftaliyi dondurucuya koymak isterseniz,doğrayıp pişirmeden poşetlere koyun,ağzını kapatın,hepsi bu kadar…
|
|
|
|