06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Bamya Konservesi
Kolay Bamya Konservesi Tarifi - Kolay Bamya Konservesi Yapılışı - Kolay Bamya Konservesi Nasıl Yapılır - Kolay Bamya Konservesi Malzemeleri


Bu bamyalar kırmızı renkleriyle çok sevimli görünüyorlardı Malumunuz bamya yumuşak tabiatlı bir sebzedir Sindirim sistemine,özellikle mideye çok iyi gelir…
Malzemeler
1 kg bamya
1/2 domates
KAYNATMADAN BAMYA KONSERVESİ YAPIMI
- Öncelikle bamyalarınızı güzelce yıkayın,baş kısmını koni şeklinde kesin

- Derin bir kabın içine bir limonu sıkıp,bamyaları bu suya atın
- Bu arada domateslerin kabuklarını soyup,yemeklik doğrayın,bir tencereye alın
- Hiç yağ koymadan domatesleri pişmeye bırakın
- Domatesler kaynamaya başlayıp,suyunu çekmeye başladıktan (yaklaşık 10-12 dakika kadar) sonra,bamyaları sudan çıkarıp,domateslere ilave edin

- Hafifçe karıştırıp,ağzını kapatın

- Bamyaların tamamen yeşil rengi dönüp,sararıncaya kadar pişirmeye devam edin
Sararınca pişirmeyi bırakın Ayrıca limon sıkmanız gerek yok Domatesin ekşisi salyalanmayı engelliyor
- Bamyaları koyacağınız kavanozları ve kapaklarını,kaynar suyla çalkalayın

- Hâlâ pişmekte olan bamyaları büyük bir kaşıkla bu kavanozlara yerleştirin

- Üzerinde suyu eksik görünüyorsa,kaynar u ilave ederek,fazla boşluk kalmamasını sağlayın

- Kapaklarını sıkıca kapatıp,kuru bir bez üzerine ters çevirin
Kavanozlar soğuyuncaya kadar düz çevirmeyin
- Güneş görmeyen bir yerde saklayın

Bamya nasıl dondurulur?

Aynı şekilde hazırladığınız bamyaları,soğuduktan sonra poşetleyip dondurucuya atabilirsiniz
|
|
|