Karışık Turşu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık TurşuKarışık Turşu yapımı - Karışık Turşu malzemeleri - Karışık Turşu yapılışı ![]() Malzemeler -Yarım kg havuç,-Yarım lahana -Yarım kg sivri biber,-Turşuluk tuz -4-5 defne yaprağı, -7-8 diş sarımsak -Sirke, su Yapılışı: 1 -Lahana iri iri doğranır Havuçlar yıkanıp doğranır Sivri biberler yıkayıp uçlarından biraz kesilir![]() 2 -Sebzeler karışık olarak turşu kavanozuna aralarına soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ve defne yaprakları konarak yerleştirilir ![]() 3 -Bir litre suya 50 gram tuz gelecek şekilde turşunun suyu hazırlanır ve yarısı kadar sirkeyle karıştırılır ![]() 4 -Hazırlanan turşu suyu kavonoza doldurulur Turşunun kapağı içinde hava kalmayacak ve hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır![]() 5 -Turşu, açılıp kullanılmaya başlandığında ise buzdolabında saklanır ![]() |
|
|
|